Tweedehands winkelen New York
Photograph: Courtesy John Muggenborg

De leukste vintage winkels in New York City

Persoonlijk vinden wij dat vintage winkelen altijd een goed idee is. Niet alleen scheelt het in je portemonnee, tweedehands winkelen helpt ook de planeet door overtollig afval te verminderen en natuurlijk om een gem te scoren die niemand anders heeft. De leukste winkels in New York zijn tweedehandswinkels. De leukste adresjes vind je in deze blog.

Inhoudsopgave:

Lees ook: wat te doen in New York (gratis + must do!)

Hells Kitchen Market

Ik had in een vorige blogpost over Hells Kitchen al geschreven dat ik tegen sluitingstijd bij Hells Kitchen Market aankwam. Een gemis, want ze verkopen er o.a. mooie cowboy boots, tassen en (hopelijk neppe) bontjasjes. Verder vind je er veel sentimentele troepjes van anderen zoals edities van Playboy, antiek maar ook kleding. En het zit in de gezellige wijk Hells Kitchen tussen de wolkenkrabbers. Mooi om te zien.

Open elke zaterdag en zondag van 9 tot 5 (alleen in het weekend geopend dus)

Adres: West 39th Street & 9th Avenue
Zo kom je er: neem de metrolijn A,C or E line naar 42nd Street/Times Square (op 8th Avenue) of neem de 1,2 or 3 line naar 42nd Street/Times Square (op 7th Avenue).

Brooklyn Flea

De Brooklyn Flea is een beweegbare vlooienmarkt, maar net iets anders dan we gewend zijn. Brooklyn Flea werkt in drie verschillende locaties in verschillende wijken, afhankelijk van het seizoen. In de winter vind je de markt binnen bij One Hanson Place, ook wel bekend als de als de Williamsburgh Savings Bank (Fort Greene)Nadat je zwetend op zoek bent gegaan naar dat ene jasje of Star Wars collectable, kan je lekker bijkomen bij de Smorgasburg food market. Let wel: het eten is er vrij prijzig (voor een pannenkoekje ben je al gauw 8 dollar kwijt). Je hebt er vooral oud speelgoed, veel kleding maar ook schilderijen van artiesten (ik spotte een supermooi analoge foto van de surfscene, maar helaas heel prijzig). Vanaf april/mei is de Flea outdoors.

Adres: zaterdag in Industry (241 37th St. in Brooklyn) en zondag in Dumbo -Manhattan Bridge
Zo kom je er: neem metrolijn C en stap uit bij Lafayette Avenue

Junk

Junk is een junk shop. Je moet even door de rommel heen kijken maar als je binnen bent vind je de mooiste spullen, records, kleding, schilderijen, foto’s van andere mensen (!), boeken, koffers en meer troep waar mensen van af willen. Jammer dat het niet om de hoek is anders had ik zeker wat in mijn backpack mee willen nemen.

Adres: 197 N 9th St, Brooklyn, NY 11211 (Cross street: Driggs Ave)

Beacons Closet

Via fashionblogster Lovely By Lucy ontdekte ik deze spot in de (aanrader!) sfeervolle wijk Meatpacking District! Je koopt hier tweedehandskleding van merken als Anna Sui, See by Chloe, Rebecca Minkoff en meer! Ze hebben meerdere locaties en een webshop! <3

Adres: 10 w 13th street new york, ny 10011

P.s. ze hebben meerdere locatie’s in New York

Atlantis Attic

Viavia kwam ik bij een interview van een succesvolle styliste (sla me dood ik weet niet meer wie!) en moest en zou ik naar Atlantis Attic. Volgens haar was dit een hidden gem en zo gingen we naar Williamsburg. Als je voor het eerst binnenkomt denk je “hidden gem?” maar als je de rekjes doorloopt vind je mooie spulletjes zoals tshirts van American Football, bontjasjes, spijkerjasjes, veel, heel veel schoenen (Ik had bijna voor 5 dollar een paar Vans slip ons met sterretjes gekocht, maar deze waren toch wel heel vies). Heb er nu wel spijt van though!.

Het is even zoeken maar de wijk in lopen is al de moeite waard <3 Williamsburg

Adres: 771 Metropolitan Ave Graham Ave and Humbolt St

Spark Pretty

Een van Manhattan’s nieuwe vintage shops is Spark Pretty. De shop in East Village omschrijft hun shop als “I Want My MTV” meets ’80’s haarbanden, gekruist met de flits van glamour uit de jaren ’70. Ze verkopen bij Spark Pretty onder andere denimjasjes met kristallen en met de hand geschilderde Tony Alamo designer-jeansjacks.

Locatie: 333 East 9th St New York 

New York wat te doen