Travel Tag / 25 reisweetjes

Vinden jullie die travel tags ook zo leuk? Ik deel vandaag mijn 25 reisweetjes. Oef, a lot. Van de eerste keer surfen, de eerste keer in het buitenland tot ziek zijn op reis en de angst voor vissen. Ik hoop dat ik genoeg kan verzinnen. Hier zijn dan mijn 25 random travelfacts!

1. De eerste keer op reis

Mijn eerste keer in het buitenland was voor een uitwisseling met Deense studenten. Met de bus vanuit Groningen richting Hinnerup.

2. Ik snorkel op reis, maar ik ben bang voor vissen

Ik heb het heel vaak geprobeerd – om er maar vanaf te komen-  maar ik blijf er bang voor. Het liefst snorkel ik op plekken waar ik kan staan zodat ik snel uit het water kan vluchten.

3. Ik blog al sinds 2005 en sinds 2007 over reizen

De eerste blog waar ik mijn verhalen vertelde was op aroundtheglobe.nl. Daarna heb ik verschillende blogs gehad van reisjunk, tot New York Cheesecake en My Style Lyrics *schaam. Style Spy leek even een volhouder, maar het werd toch Lone Drifters.

4. Mijn eerste keer surfen was in Bali

Een local uit Kuta gaf ons privé lessen.

5. Mijn favoriete plek in Azië is Luang Prabang

Wat een fantastische plek. Helderblauwe watervallen, goud gekleurde tempels, lieflijke dorpssfeer. Mag ik er weer heen?

6. Ik verdwaal altijd

Ik wil steden te voet ontdekken. Zelf even spyen. Maar ik verdwaal. Altijd.

7. Ik dacht dat ik malaria had in Vietnam

In Vietnam moest ik na dagen met koorts op bed liggen naar het ziekenhuis. Ze dachten dat ik malaria had. Daarna leek het dengue fever te zijn. Uiteindelijk was ik ‘alleen maar’uitgedroogd en heb ik er een nare na smaak aan Hanoi aan overgehouden.

8. Ik ben bang voor vliegen

Ik heb wel meer dan 40 vluchten gemaakt. De eerste paar keren vond ik het fantastisch. Tijdens één van de vluchten met Air Asia vlogen we dwars door onweer en vertelde mijn nicht op dat moment dat mijn zusje had gedroomd dat ik dood ging. Talking about timing. Afgezien van dat heb ik neerstort angst. Niet heel handig, maar ik blijf stug doorvliegen, net als snorkelen.

9. Ik heb heel weinig van Europa gezien

Ik vond verre reizen veel spannender. Ik probeer de verloren tijd nu in te halen.

10. Ik draag vaak all stars

Collectie van schoenen op reis
Al mijn All Stars op reis ;-)

Ze gaan altijd mee. En als ze niet meegaan dan koop ik ze ter plekke. Het zijn niet de meest comfortabele schoenen om lange afstanden mee te maken, maar ze staan overal zo leuk bij.

11. Ik droom van Hawaï en Japan

Iets wat ik niet in mijn blog verteld heb: ik hou van manga, Japans, anime en gamen. Het liefst ga ik naar Japan in september zodat ik naar de Tokyo gameshow kan wat een nerd ben jij ook. Wat je WEL weet, ik hou van surfen en ik ben verliefd op Hawaï. Noem het gerust lichtelijk geobsedeerd.

Update 2018: inmiddels ben ik naar beide geweest! Die gameshow moet nog een keer :)

12. Ik word altijd geconfronteerd met dierenleed

Vreselijke dingen heb ik gezien. En ik word er heel verdrietig van. Gedrogeerde tijgers, geslagen olifanten, aapjes aan kettingen en vogeltjes in bierglazen. Het liefst zou ik vrijwilligerswerk met dieren doen.

13. Je maakt mij heel blij met gamehallen

Ik vind ze fascinerend, die gamehallen waar je een hele avond zoet mee bent. In Maleisië zijn mijn vriend en ik een hele avond alleen maar in die hal geweest. Uiteraard ook niet te missen in Hong Kong.

14. Ik heb in de meest vieze hostels gezeten

Van kakkerlakken in de douche tot kamers zonder raam en vreemde vlekken, amateuristisch bedekt achter een doek. Je moet soms wat als je goedkoop wilt reizen.

15. Ik plande New York tot in de details

Een heel boek had ik al volgeklad, nog voordat we überhaupt het vliegtuig in stapten. En geen dag ging onvoorbereid voorbij. Ik moest en zou alles op mijn lijstje zien en het liefst zo efficiënt mogelijk. Beetje overdreven Evey.

Lees hier meer over New York

16. Istanbul is de stad die mij het meest heeft verrast

Bij Istanbul dacht ik aan Turkije en bij Turkije dacht ik aan zonaanbidders en massatoerisme, niet echt mijn ding. Maar Istanbul is zo mooi. Er komt een blogpostje aan.

17. Kamperen vind ik ver-schrikke-lijk

Op mijn ervaring in Australië na (okay en die lanparty in de weilanden hou ik er dan toch van?) hou ik niet van kamperen. Die tent opzetten, al dat gras, met toiletpapier lopen, wachten op een douchebeurt. ewww.

18. Ik ga altijd naar de Starbucks en Mac Donalds

Noem het fout, maar het is zo gemakkelijk om bij Mac Donalds te eten. In Nederland ga ik er overigens nooit heen. Starbucks was leuk toen het nog niet in Nederland was. Maar toch kan ik de verleiding niet weerstaan.

19. Ik ben een keer achtervolgd door een geblindeerde auto

Ik was in Laos (Vang Vieng) uit eten geweest en wou terug naar het hotel omdat ik last had van mijn nek. Een geblindeerde auto reed op loopafstand naast ons. Het is dat mijn beste vriendin mij naar huis bracht, anders was ik alleen en who knows what happened next.

20. Mijn geld raakte in Australië op

Dus moest ik mijn ticket naar Nieuw Zeeland omboeken en naar huis vliegen.

21. Ik vind het vertellen waar je allemaal bent geweest stom

Het is net als laten zien hoeveel geld je wel niet hebt. Geniet gewoon van je reisjes.

22. Ik zou nog heel graag in het buitenland willen wonen

Ik zou op stage naar Suriname, Bonaire, New York en werken in Silicon Valley San Francisco. Het ging allemaal niet door. De eerste omdat ik niet alleen durfde, de tweede en derde omdat ik geen geld had en het laatste omdat ze geen visum konden regelen voor Nederlanders. Wat een successtory ;-)

23. Ik ben mijn creditcard in Thailand verloren

 24. Ik ben bang in bossen

In Australië was ik bang dat er een krokodil uit de jungle zou komen, dat die Cassowary me zou aanvallen, of dat we door een beer achtervolgd zouden worden. In Maleisie dacht ik slangen te horen. Ja stiekem ben ik niet zo stoer. En stiekem moet je niet met mij door het bos wandelen.

25. Ik ging stiekem via de achteringang bij het Sydney Aquarium naar binnen

En wat heb jij op te biechten?

 1. Je nooit schamen voor je vorige blogs hoor, anders was je niet waar je nu bent ;) Dat dierenleed lijkt me verschrikkelijk om te zien, zou ze het liefst allemaal in m’n tas mee naar huis nemen.. Oef, die situatie met die geblondeerde auto lijkt me echt creepy.. :O

  1. Ojaaa, hoeveel ik niet naar huis had willen nemen en direct willen stoppen met reizen. Helaas kun je ze niet allemaal redden :-(

 2. Hahahaha, ik moest stiekem lachen om puntje 22.. ;-)! Istanbul lijkt me dus prachtig door alles wat jij er al over hebt gezegd. Ik had dat gewoon niet verwacht, laat maar komen die post dus. En je creditcard kwijtraken en achtervolgd worden… aaaaaah, ik zou de pan uit stressen. En je eerste keer surfen was op Bali? Super super vet.. did not know that. Leuk deze 25 reisweetjes tag!!

 3. Haha waaaaauw, wat een post, whoe!!! Hoop dat je nog eens in het buitenland kan gaan wonen, echt, als je echt wilt, doen doen doen gewoon gaan!!! Ik moest ook eerder terugkomen ;( bleh. En ja.. vertellen waar je overal bent geweest is meer een simpele manier om met elkaar in gesprek te raken maar op een begeven moment hoor je niet eens meer wat mensen zeggen :’) handig tips opdoen soms wel !

 4. Traveljunk was echt een goede naam eigenlijk =D
  Maar ohh dat dierenleed, =( ik wil ook heel graag nog ergens met dieren werken. Nare dingen verdring ik altijd, kan er zo niet tegen. Dat verdwalen is heel herkenbaar. Al ging ik in Barcelona goed! Maar dan kijk ik ook niet zo vaak op de kaart, gewoon op gevoel of gewoon maar wat wandelen, dat werkt het best!

 5. Wat een leuke weetjes! Het lijkt me lastig om te snorkelen als je bang bent voor vissen, die kom je toch wel snel tegen. Ik zou ook heel graag in het buitenland willen wonen. Het lijkt me soms lastig, maar ook wel heel tof en fijn. Ha, ik kan ook alles helemaal vol plannen. Soms heel fijn, want ik zie wat ik wil zien maar soms ook druk. En hoezo ging je via de achterkant het aquarium binnen?

 6. super leuk artikel! ik vind je blog sowieso erg leuk ( net pas ontdekt :( ) ik herken me ook echt in heel veel puntjes die je hier boven opnoemde. heb bijvoorbeeld ook surfles gehad van locals in kuta.
  ik ga je blog iig zeker vaker lezen!
  X diana.

 7. Leuke post! Blijft leuk om te lezen. Ik heb Europa ook lang overgeslagen maar ben nu ook de schade aan het inhalen. Heerlijk, vooral Italië! Snorkelen met angst voor vissen lijkt me een hele uitdaging, haha. Luang Prabang lijkt me geweldig, hele mooie foto.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.