Zo zie je gratis het vrijheidsbeeld (vanaf de ferry)

De Staten Island ferry brengt je gratis van Manhattan naar Staten Island. Als je aan de goede kant van de boot staat kun je wat kiekjes van het vrijheidsbeeld schieten, die, veel kleiner is dan in films wordt neergezet. Ook heb je mooi uitzicht over de skyline van Manhattan

Het was één van de koudste, maar ook één van de tofste dagen in New York. Zo’n lekkere toeristische dag, waar we na jaren wachten eindelijk een glimp van het enorme vrijheidsbeeld konden opvangen via de Staten Island Ferry. In deze blog leg ik je uit hoe je de gratis ferry langs het Statue of Liberty neemt.

Staten Island ferry terminal

Je pakt de ferry vanaf het zuidelijkste puntje op Manhatten, net onder Batteryparkin de richting van Staten Island. Omdat de ferry niet verder gaat dan Staten Island kun je de ferry ook weer terugnemen. Je moet alleen wel eerst uitstappen en via de wachtruimte opnieuw instappen.

Omdat de meeste toeristen dit elke dag doen spreekt het voor zich en volg je gewoon the crowd.

De Staten Island Ferry is gratis en vaart 24 uur per dag, 7 dagen per week tussen Manhattan en Staten Island. Hoevaak de ferry naar het vrijheidsbeeld gaat? Op de website van Siferry.com vind je het vaarrooster van deze veerboot.

Mijn ervaring met het vrijheidsbeeld

Om eerlijk te zijn vond ik de grootte van het vrijheidsbeeld enorm tegenvallen. Vooral als je films kijkt zoals Titanic, dan is het beeld van onderen gefilmd zodat het net even groter lijkt.

Het zien van het vrijheidsbeeld was voor mij dan ook een behoorlijk teleurstelling.

Desondanks is het tripje op de ferry naar Staten Island wel heel tof als je Manhattan nog niet hebt gezien vanaf de Staten Island.

Tip: als je de ferry opstapt en je wilt het vrijheidsbeeld zien, dan kun je aan de rechterkant gaan staan. Echter doet iedereen dat. De tweede keer op de ferry, als je van Staten Island terug vaart naar Manhattan, kun je aan de linkerkant gaan staan om foto’s te maken. De toeristen die net als jou terugvaren hebben het vrijheidsbeeld de eerste rit al gezien en het zal dan iets minder druk zijn met foto’s maken dan tijdens de rit naar Staten Island.

Het uitzicht vanaf de ferry waarbij de skyline steeds beter zichtbaar wordt is er één uit duizenden en ook zeker een must do als je de eerste keer in New York doorbrengt.

New York, Staten Island Ferry, Manhattan, NY, NYC, UNited States, Ferry, Staten Island