Ayers Rock Australie
Ayers Rock Australie

Adventures in the outback

Na 3 volle dagen in Alice Springs te hebben doorgebracht (3 dagen is toch wel erg lang voor deze stad) begonnen we zondagochtend om 6 uur aan onze ‘The Rock Tour’. In een bus voor 21 mensen begonnen we aan onze ongeveer 5-urige reis naar Kings Canyon. Onze guide heet Dom en was echt een leuke, spontane jongen. De dag ervoor kwamen Chrizz en ik al in gesprek met een meisje die bij ons in de kamer sliep, en zij zei dat ze Dom als guide had en die was echt superleuk. Nou dat bleek. Onze reis was mede door zijn inzet erg geslaagd!

De Kings Canyon was best gevaarlijk. Je moet echt uitkijken waar je loopt, want het is erg hoog en er zijn geen hekken o.i.d. Maar gelukkig is niemand tijdens onze reis gesneuveld ;).

Na deze lange hike toch gingen we op weg naar onze kampeerplek ergens in the middle of nowhere. Tijdens deze reis moesten we nog ergens stoppen om hout te verzamelen voor het kampvuur. Dat was een grappig moment. Iedereen liep daar een beetje door het bos om hout te breken :P.

Onze kampeerplek was gewoon ergens in het bos.. nou ja bossen zijn hier niet echt. Het is vooral heel kaal. We sliepen in swags, ofwel een soort van slaapzakken van bepaald materiaal ,waar je weer in sliep in een normale slaapzak. Je schoenen moest je onder je swags stoppen om te voorkomen dat dingo’s er met je schoenen vandoor gingen.

Ik was een van de laatsten die naar bed ging en ik heb veel lol gehad hierom. Want je kon gewoon een plek kiezen waar je wou slapen. En iedereen lag verspreid over het veld en het leken net bodybags. Dat was best een creepy plaatje haha. Ik heb die avond nog gitaarles gehad van een Engelse en Duitse jongen, dat was echt fun! Het heeft wel lang geduurd, maar ik kan nu wel iets spelen wat op muziek lijkt haha.

De volgende dag moesten we heeeeel vroeg op om te rijden naar onze kampingplek op een echte camping met wc’s en douches! Dat was een bonus omdat we hadden verwacht 3 dagen niet te kunnen douchen en naar een normaal toilet te kunnen (net als Fraser Island). Toen we ons hadden geinstalleerd reden we naar de Olga’s en gingen we naar Uluru voor de sunset. Stonden we daar met ons bordje te eten en te kijken naar de sunset. Dat was echt een aparte, maar leuke ervaring, want we stonden gewoon te koken op de parkeerplaats bij onze auto samen met nog meer toeristen.

Die avond sliepen we op een kampeerplek en de volgende ochtend ging er een foto rond van Christiens swag en een dingo boven haar hoofd die aan haar fles zat te ruiken :|. Gelukkig sliep ik duizend kilometer verderop, haha. Ik heb die nacht wel huilende dingo’s gehoord en toen ik uit mijn swag keek hoorde ik bewegende bosjes van ‘spelende dingo’s’. Althans, ik probeerde mezelf wijs te maken dat ze aan het spelen waren.

De volgende dag gingen we sunrise kijken bij Uluru en hebben we erom heen gelopen (10 km ongeveer). Je mochte de rots ook beklimmen (het is inderdaad de grootste rots van de wereld) maar niemand van onze groep deed het. Die mensen konden verschillende redenen daarvoor hebben: Of uit respect voor de aboriginals (omdat het heilig is voor hen) of omdat ze het te gevaarlijk vonden of gewoon geen zin hadden. Er zijn denk ik in een jaar ongeveer 70 mensen omgekomen omdat ze van de rots zijn gevallen. Er is namelijk een soort van hek waar je je aan kan vasthouden om omhoog te klimmen en dat was het dan ook. Dus het is totaal op eigen risico. Onze tourguide was heel blij, hij wil het heel graag beklimmen maar doet het niet uit respect en wou niet dat iemand omkwam van onze tour.

Die middag zijn de meesten van onze groep afgezet in Ayers Rock om te vliegen. Normaal gesproken maak je de tour af door de reis naar Alice Springs. Er bleven maar 5 mensen over en de rest vloog of naar Sydney of naar Cairns. Wij vlogen dus naar Sydney.

De volgende dag in Sydney gingen Chris en ik al vroeg uit bed om een ander hostel te zoeken. En het was zo stom, want toen wij ergens naar binnen keken zag ik ineens Michiel, Desiree en Eva van de Fraser Island tour! Echt zooo toevallig. Toen hebben we samen ontbeten, en afscheid genomen van hen, behalve van Eva. Michiel en Desiree zijn nu inmiddels alweer in Nederland en Eva uit Spanje is gisteren richting Spanje gevlogen. We hebben die dag nog met Eva doorgebracht in Sydney en zijn naar het aquarium geweest… for free! Nou ja het is niet bepaald gratis, maar je moet gewoon de achteruitgang weten ;), scheelt je weer 20 dollar :P.