We zijn al weer bijna een maand op reis . Het lijkt echt eeuwen. De tijd vliegt hier echt voorbij! Morgen splitten we helaas weer op. Larissa uit Zwitserland gaat verder Laos in, de jongens uit Engeland zijn we uit het oog verloren omdat ze gingen mushroom tuben (lees: wiet shakes drinken tijdens rubberband varen) en Chris en ik gaan naar Vietnam (Hanoi).

We hebben vooral veel leuke, maar ook minder leuke dingen meegemaakt. Maar goed dat hoort erbij. De leuke dingen uit Laos.. Kajakken bijvoorbeeld. Ik zie Chris en Larissa nog steeds verkeerd om van de waterval naar beneden gaan hahaha. Ik zeg niet hoe, maar daar ergens ben ik verkeerd gevallen en heb daar nog steeds last van . Ik heb er wel een filmpje van maar die krijgen jullie niet te zien

Verder vind ik fietsen in een vreemd land ook errug leuk, maar wel gevaarlijk . Oja en per ongeluk in een ladybar belandden is ook grappig, maar op gegeven moment ook eng . De ladyboy show na de Muay Thai wedstrijd was ook erg funny om te zien ^^.

Minder leuk was toen ik alleen liep en werd gebeten door een hond. Dat was in Sukhotai. Omdat ik geen vaccin heb tegen rabies was ik erg bang. Gelukkig heeft de hond niet doorgebeten en is de blauwe plek weg. Het heeft er wel heel lang gezeten en zag er niet uit .

Op dit moment regent het al sinds gisteravond. Dat is echt kut! Volgens mij begint het regenseizoen hier veel te vroeg! Afgezien van NL kun je hier wel gewoon je zomerkleding dragen. Ik loop echter wel in een trui, maar de reden daarvoor is ook dat ik het al een maand in mn backpack heb en het zo graag wou dragen :tooth:.
Morgen gaan Chris en ik dus naar Hanoi.. ik zou eerst met het vliegtuig gaan en zij met de bus.. maar omdat het best duur is heb ik ook maar een ticket geboekt met de bus. De busreis is 20 dollar maar duurt 24 uur!!!! Morgen, eind van de middag, vertrekken we dus naar Hanoi… Planning is om er ongeveer 2 weken te blijven. Ik kan waarschijnlijk helpen met vrijwilligerswerk . Daarna via Hcmc city(Saigon) en Cambodia naar Bangkok.. Of anders vanuit Hanoi naar Bangkok. 28 mei komt mn nichtje uit Grunn naar Thailand. We gaan ongeveer 3 weken Pattaya en het zuiden van Thailand verkennen . Als het goed is gaan we ook naar Chonburi (in de buurt van Pattaya en Bangkok), daar woont dus familie van ons .

Gister hebben we ook visum voor Vietnam geregeld. Omdat we haast hadden moesten we het in 1 dag regelen en dus 15 dollar meer betalen. In totaal dus 60 dollar voor een visum! Nou daar gaat je geld dus echt in zitten. Vooral reizen, excursies en visa. Het overnachten is daarentegen wel goedkoop, alhoewel Laos mij heel erg tegenvalt. Het is hier nog best wel duur.. Overnachten hebben we tot nu toe gedaan voor ongeveer 150 bath (ong 3 euro) per persoon of 2 dollar per persoon.. echt cheap dus! Australie zal wel anders gaan worden :-|Tip: regel je reis andersom.. je begint nu gewend te raken aan het goedkope leven en that sucks!

De route die we tot nu toe hebben gedaan is :

Via Bangkok naar Kanchanaburi linskboven Bangkok. Toen weer terug naar Bangkok. Naar boven, stop in Ayuthayya, verder naar boven Sukhotai en verder naar boven Chiang Mai. Vanuit Chiang Mai ergens bij de grens van Thailand gestop.. visum voor Laos geregeld en toen met de slowboat naar een plaatsje in Laos overnachten. Toen weer met de slowboat verder naar het midden van Laos: Luang Prabang. Vanuit Luang Prabang naar beneden naar Vang Vieng en toen naar Vientienne, waar we nu dus zijn. We zitten nu weer aan de Mekong (de rivier die Laos en Thailand scheidt vanelkaar).