Mind Spy: waar ben jij dit jaar trots op?

Dit is geen post om op te scheppen, maar enkel om stil te staan bij wat je dit jaar hebt bereikt en niet wat niet is gelukt. Als je mij een jaar geleden had verteld dat ik zou zijn afgestudeerd, een baan in mijn richting zou hebben en voor mijn verjaardag naar New York zou gaan, dan had ik je niet geloofd. Het afgelopen half jaar leek een waardeloos jaar: die masterthesis leek een eeuwigheid te duren, ik zat vast in mijn eigen onderzoeksvraag, ik kon maar geen leuke, uitdagende baan vinden en een zomervakantie zat er daarom ook niet in. En terwijl ik deze post schrijf wil ik nog meer de focus op de mindere kanten leggen: ja ik heb nu een baan, maar geen vast contract, nee ik heb geen eindcijfer 8, nee ik heb niet zoveel zon in huis, nee, ik ben niet op vakantie geweest (alleen maar een stedentrip Barcelona), nee 200 Bloglovin volgers is niet gelukt. Belachelijk eigenlijk. Voornemen voor volgend jaar? Gewoon lekker stilstaan bij wat je wel hebt bereikt, wat wel mogelijk is en misschien soms genoegen nemen met ‘minder’ (geen eindcijfer 8? Maar wel lekker je diploma?) Het is zo gemakkelijk om alles af te zwakken, de mindere kant te zien: wat je niet hebt bereikt.

Vorige week zag ik het licht (not really) en bedacht me dat ik het nu helemaal niet slecht voor elkaar heb (really!) en dat je vooral niet op zoek moet gaan naar wat er ontbreekt. Ineens was ik de maanden aan scriptiestress, overdosis aan Red Bull en baanloze ellende (en dat was nog geen 3 maanden geleden) vergeten. Uhu, dat allemaal na vorige week ;-) Het enige wat je hoeft te doen is stilstaan bij wat je wel hebt bereikt, in mijn geval dat ik :

 • na hard werken was afgestudeerd,
 • een leuke baan heb in de sector waarvoor ik mijn studie begon (waar ik al fietsend heen kan en waarvoor ik een fiets met bloed zweet en tranen in elkaar geknutseld heb ;-),
 • een huisje met dakterras én tuin heb,
 • een vriend heb waarmee ik alle boardsports samen kan beoefenen,
 • een toffe blog heb waar ik mijn inspiratie in kwijt kan en waarvoor ik veel toffe mensen heb mogen ontmoeten,
 • en, oja, heel veel mintgroen, retro en kringloop in m’n huis heb  ;-)

Zo, nu is het jouw beurt, zet die knop om en spam lekker in de comments waar jij trots op bent!?

 1. Goeie! Ik ben ook trots op je hoor! ;) En blij dat we elkaar dit jaar leerden kennen, leuk!
  Op naar een volgende date in 2014!

  Ik ben trots dat ik een half jaar in mijn eentje naar het (ijskoude) buitenland vertrok.
  Dat ik een knop omgezet heb en zo veel mogelijk op reis gegaan ben. Dat ik eindelijk een punt achter mijn relatie durfde te zetten en mijn huis bij hem achterliet. Dat ik twee maanden geleden JA! zei tegen een nieuw huis (in Scheveningen aan het strand OYEAH).
  Dat ik dit jaar leerde kiezen voor mijn eigen geluk, in plaats van altijd andere mensen blijmaken.
  Ik ben trots dat ik als kleine miniblogger gewoon lekker doorgegaan ben en daar veel gave mensen door heb leren kennen. Trots op mijn achterban, mijn familie en de echte vrienden die mij door dik en dun gesteund hebben.
  Trots en dankbaar op de lessen die ik leerde tijdens mijn tijd in Finland. Zowel op reisvlak, persoonlijk vlak en sociaal vlak. Trots op mijn bestie die gaat trouwen, en trots dat ik haar ceremoniemeester mag zijn.

 2. heel mooi Evey. Ik merk het soms ook wel eens, dat ik altijd maar naar meer aan het streven ben. Aan de ene kant goed, want dan ben je vaak wel met verbeteringen bezig, maar net als wat je zegt, het is ook goed om stil te staan bij wat WEL gelukt is. Vaak ben ik ook alleen die de negatieve kanten van dingen opmerkt in m’n ‘prestaties’. Ik moet het voor mezelf ook maar eens opschrijven; een positieve reflectie. Even een dosis zelfvertrouwen er in gooien. Je hebt in mijn ogen iig een heel goed jaar gehad! op naar de volgende dus. En mintgroen <3

 3. Wat een mooie blog Evey, je hebt helemaal gelijk, maar oooh wat begrijp ik je goed. De goede voornemens voor volgend jaar staan al klaar, terwijl je inderdaad eens gelukkig moet zijn met wat je al hebt en wat je allemaal wel bereikt. Ik ben trots op je girl!! Het is niet niks je diploma halen en een baan vinden! Very good jooobbb!! Ik vind het enorm tof dat ik je heb leren kennen. Je bent een leuk mens! Ik ben zelf trots op mijn P die ik in een jaar haalde,verder vind ik dit altijd lastig te zeggen.

  Ps: ik begrijp dat de focus niet op volgers ligt, maar ik begrijp er niets van…je hebt een enorme leuke blog!! Die discussie hb ik al vaker gehad, dat ik dat niet snap maargoed. Great post!

 4. Wat een leuke post Evey! Je hebt inderdaad hele fijne dingen bereikt dit jaar, goed dat je daar ook naar die manier kan kijken:)
  Ik kijk terug op een goed jaar voor mezelf, een jaar waarin ik heel erg vanuit mijn gevoel ben gaan leven, vanuit mijn dromen en passies, ik ben steeds bewuster gaan leven. Ook was het mijn 1e vrijgezelle jaar sinds zo’n beetje forever, financieel gaat het steeds slechter maar ik ben toch heel trots op alles wat ik altijd maar in m’n 1tje doe en hoe ik me overal door heen sla, met een hele positieve en dankbare kijk op het leven. Wat een enorme veer in mijn eigen kont is dit haha, maar je vroeg het ons;) Verder ben ik heel trots hoe goed het met mijn blog gaat, trots op de bijzondere mensen die ik dit jaar heb mogen ontmoeten en trots op mijn familie en lieve vriendinnen, die ook allemaal zo hun best doen! <3

 5. Wat een positiviteit, love it :D Ik ben ook blij en trots op mezelf met een lieve vriend, vrienden en familie, heerlijk huis, fijne baan, en mijn blog waar ik veel energie uit haal. Ook fijn: eens meer de focus bij jezelf leggen in plaats van altijd alleen aan anderen denken. Doe ik steeds meer en daar ben ik best trots op!

 6. Ja, ja, ja! Van dit soort Posts word ik echt gelukkig :) Ik wil ook alleen maar kijken naar alle fijne dingen en ik heb eigenlijk zo veel meer bereikt dan ik soms denk. Of geloof. Ik ben nog meer afgevallen, ik heb gekozen voor een nieuwe baan. Ik heb angsten overwonnen en mijzelf in situaties gezet waar ik normaal gesproken nooit aan sou beginnen. Ik ben sterker geworden, zowel fysiek als mentaal. En daar ben ik vooral trots op!

 7. Jaa, zo goed dat je afgestudeerd bent en een heel toffe baan hebt nu, goed bezig! En zó tof dat je naar New York gaat, super vooruitzicht! :-)

  Ik ben trots op mijn sportiviteit van dit jaar. Ik ben steeds meer gaan presteren en daardoor steeds sterker geworden. Verder ben ik trots op de flinke groei van mijn blog dit jaar. De statistieken van januari tov december zijn zó anders, haha! En tot slot ben ik er trots op dat ik na het overlijden van m’n vader toch weer aardig mijn draai heb kunnen vinden. Het was soms heel moeilijk en lastig, maar toch gaat het nu aardig nu. Dat is fijn.

 8. Kijk hier houd ik van. Niet die stomme voornemens maar gewoon kijken naar wat je bereikt hebt. Voor mezelf ben ik er best een beetje trots op dat ik ben begonnen met bloggen en dat het zo goed gaat in Amsterdam. Dat ik het leuk vind op school, maar ook door het bloggen leuke mensen heb leren kennen (jij!)
  Maar Evey wat heb jij veel bereikt zeg! Je mag hartstikke trots zijn op jezelf, je diploma én een baan waar je heen gaat met die fiets. En als je thuiskomt lekker longboarden met je vriend. Perfecte dag toch? :)

 9. Evey! Ik ben trots op je! Diploma op zak, een baan gevonden, bloggen, een tuin en dakterras en een supercoole fixed bike die je vast een zeker in mint gaat spuiten;-).
  Nu met de vooruitzicht dat je naar New York gaat is helemaal wow.
  Toch gek, dat er toch veel kan gebeuren in korte periode. Hoe is het heen en weer werken in Apeldoorn?

 10. Oh dat herken ik wel hoor! Steeds weer dat focussen op alles dat niet gelukt is, terwijl er zoveel dingen zijn die er juist wel zijn! Probeer er echt bij stil te staan als ik weer zo denk en te zorgen dat ik het juist een stuk positiever ga zien! Jouw lijstje klinkt in ieder geval al erg goed!

 11. Mooie post! Wat kan je hoofd soms vervelend zijn he? Maar in deze post heb je het gewoon positief gemaakt. Je hebt ook in mijn ogen echt wel een goed jaar gehad. De nieuwe lay-out van je site is gaaf!

 12. Chicaaaa, wat een mooie post! En als je het zelf niet wilt doen, doe ik het wel voor je: IK BEN TROTS OP JOU! Je hebt echt geweldige dingen neergezet afgelopen jaar. En nee, die 200 volgers heb ik ook niet gehaald, maar iets met kwaliteit en kwantiteit he. En dan is die eerste toch echt wel bij jouw blog van toepassing. Je bent geweldig! En alvast heel veel plezier in NYC :) PS: Oh my, ik heb net een post online gezet en daarin staat ook “Als je dit of dat had gezegd, had ik je niet geloofd”. Great minds think alike, again. En ik ben trots op jou met je geweldige ideeen! Gaan we snel uitvoeren :)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.