Drank, beach, cultuurshocks en kopstoten

Hellow, daar ben ik weer, dit keer vanuit KL (Kuala Lumpur) Malaysia.

Onze vakantie (Leonie and moi) is alweer afgelopen. Het was een hectische 3 week vakantie. We hebben Bangkok, Koh Phangan, Krabi, Phuket, Kuala Lumpur en Bali gezien. Dat zijn wel 3 landen in slechts 3 weken! Vandaag vlieg ik voor de 4e er in 3 weken met Air Asia. Ik moet zeggen dat ik erg van vliegen hou, maar dit wordt wel erg veel .
Ik wordt vooral gek van al dat geregel met visa e.d. Maar goed mijn paspoortje zit weer lekker vol hihi.

Christien zit nu met Sophie ergens in het noorden van Maleisie. Ik had de keus om naar Bangkok te vliegen (ticket heb ik dus al) of om Sophie en Christien op te zoeken. Ik heb alleen niet zo heel veel zin Maleisie aangezien zij in de jungle zitten . Dus ik zal daar pas weer begin juli aankomen om te vliegen vanaf Singapore naar Australie.

Ik had even nagedacht en kwam tot de conclusie dat ik spijt krijg als ik niet in Cambodia en Koh Phi Phi ben geweest. Dus morgen ga ik dat allemaal regelen.
Ik heb nog 2,5 week voordat ik naar Australie ga dus dat moet voldoende zijn om Angkor Watt (Tombraider o.a.) en ‘The Beach’ (Leonardo Di Caprio) te kunnen bezichtigen.

Waterbombpark Bali

De vakantie in Bali was heftig . We hebben de eerste 4 dagen echt niks gedaan (Lees: bruin worden op het strand, surfen, poolen en uitgaan). Daarna zijn we een dag in het Waterbomb park geweest -aanrader!-.
We zijn echt net kleine kinderen. Ze hebben daar echt de vetste glijbanen ever. Alleen heb ik op een echt zitten stuiteren omdat het erg stijl was en toen zat er nog een ‘heuvel’ in. Freakin’ eng! Deja vu in een zwembad in Drenthe, toen maakte ik een koprol op een hele stijle glijbaan toen ik mijn broekje in mijn bil deed om sneller te kunnen glijden (toevallig ook met Leonie) .
Ook heb ik mijn kop gestoten toen we achteruit gingen op een tube (ben ff nederlandse naam kwijt).

Cultuursnuiven

Verder hebben we een dag cultuur gesnoven. We hebben een hindoeistisch en boedhistische tempel gezien, 2 meren, het zwarte strand en rijstvelden. Die rijstvelden waren echt supermooi. In Thailand was het een droge periode geloof ik . Dus toen waren de rijstvelden al afgebrand.. Een grote teleurstelling voor mij, maar ik ben weer blij . Het was een lange dag.. half 9 in de ochtend gingen we weg en 7 uur in de avond waren we pas weer in ons hotel.
Ons hotel koste overigens maar 40.000 rupia.. dat is ongeveer 6 euro per nacht, dus 3 euro per persoon. We hadden een limiet van 10 per persoon dus we hadden veel geld over! 

De laatste avond zijn we flink op stap geweest met een groep Nederlandse jongens. Dat was erg gezellig. Misschien iets te gezellig want Leonie liep keihard tegen een glazen raam op met haar hoofd en ik hoorde keihard ‘pok!’. Ik schrok me dood, dacht dat ze eeen hersenschudding had, maar gelukkig was alles goed.. misschien iets te veel Bintang bier meid?? LOL!

Mijn ervaringen tot nu toe

Tot nu toe vond ik Vietnam en Indonesie de leukste landen om te bezoeken. Er is veel (diversiteit) te doen, de mensen zijn aardig, maar het is best verwesterd en erg op toeristen gericht. Het zou zo een ander land kunnen zijn.
Laos is het mooist qua natuur (hoge beboste bergen).
In Thailand zijn de mensen het vriendelijkst. Het klopt echt dat ze zeggen ‘het land van de glimlach’ naar mijn mening. Ik vond het zuiden van Thailand erg leuk, maar wel heel toeristisch. De vieze oude mannen die met mooie slanke Thaise meisje gaan staat mij niet aan en die zie je daar heel veel.
Het noorden van Thailand is ook wel toeristisch, maar anders. Ik vond Chiang Mai een erg gezellige leuke stad om te bezoeken. Zou ik zeker aanraden. Wij hebben daar Muay Thai gezien (wedstrijd), een trekking gedaan met olifanten rijden en bergen villages en je kan er leuk winkelen in de evening market en veel meer eigenlijk.

Van Maleisie heb ik nog weinig gezien. We zijn vanochtend naar de Personas Twin Towers geweest en we hebben gisteren gewinkeld. Ze hebben hier zoveel mooie dingen dat ik gek werd. Ik kan namelijk niks meer kopen. En al helemaal niet een broek bij Topshop (JAA ZE HEBBEN HIER TOPSHOP!) omdat dat gewoon zonde is van mijn geld. Plus mijn tas weegt ongeveer 14 kilo en dat is wel genoeg. Toen had ik even zin om weer thuis te zijn en fatsoenlijke kleding te gaan kopen. Een beetje een teleurstelling, want ik had gehoopt dat ik minder materialistisch zou worden, maar in deze 2 maanden ben ik op dat gebied nog weinig veranderd .

In Maleisie vind je trouwens een mix van verschillende culturen/mensen. Ik zie veel mensen uit India maar ook uit China. Ik begin Aziatische mensen al beter uit elkaar te halen.

Wat je niet hoort

Oh wat ik nog kwijt wou!
Jaja ik zit ondertussen andere dingen te doen dus dit verhaaltje is echt een hak op de tak ding. 
In Bali hadden we een surfleraar. Daar hebben we een week lang ongeveer parasollen bij gehuurd. Het was echt een lieve jongen. Ik heb een tijdje met hem gepraat en dacht dit moet in mijn blog.
Zoals bekend zijn er vooral in Thailand, maar dus ook in Indonesie veel meisjes die een Europeaan o.i.d zoeken om mee te trouwen voor geld. Ik heb er nooit aan gedacht hoe het zat met de mannen. Maar zij hebben het best ‘lastig’ om een meid te vinden die neit alleen aan geld denkt.
Verder hoorde ik dat het soms zo is dat als je een hoge functie wil (bijvoorbeeld als agent), je moet betalen. Dus wat voor opleiding je ook hebt, je moet geld neerleggen om een goeie baan te krijgen waarvan het salaris misschien ook niet eens zo hoog is.
De meeste mensen verdienen misschien maar 200 dollar (rond de 150/175 euro) per 2 maanden. En dat verdienen wij misschien al door 2,3 dagen te werken. Echt ongelooflijk. Natuurlijk kost voedsel, woning etc. ook minder, maar ik geloof best dat de verhoudingen ook anders zijn dan in bijvoorbeeld Nederland.

(Dit is verteld door die jongen, dus bepaal zelf maar of je het een betrouwbare bron vind of niet). 

Wat me opviel was dat de vrouwen (straatventers) trouwens steeds vroegen of ze onze badhanddoeken mochten hebben. Ik werd er echt gek van en heb gevraagd wat dat toch is. Toen zei een vrouwtje tegen mij dat grote handdoeken daar heel duur zijn (vreemd) .

Echt gek wordt ik in Azie van verkopers. In Bali was het tot nu toe het ergst. Ze proberen echt alles en altijd te verkopen. Elke keer als we weer een bedje en parasol kom huren dan komen er 4 vrouwen naar ons toe die ons manicures/pedicures/massages/ sarons en weet ik veel willen verkopen. En als je dan bij een andere koopt worden ze boos dat je tegen hun hebt gezegd ‘maybe later’. We hebben wel een massage genomen (wel gebargained=afgedingd) maar achteraf voel ik me ook wel weer een krent omdat het al zo goedkoop is en dan ga ik nog afdingen….
De mensen zeggen de stomste dingen om je iets te verkopen. We hebben verschillende dingen voorbij zien komen: hello darling, cutey, you have nice teeth, you have a great body blablabla. Alsof ik dan ineens een massage zou willen
Ik wil niet arrogant doen, maar ik heb al een paar keer meegemaakt dat mensen met mij op de foto wouden in Vietnam. In Bali was het nog erger. Serieus waar ik ben wel 15 keer op de foto geweest. Een paar keer voor school (omdat ze engels met mij mochten praten van hun docent en daar moest een foto van mij bij ) en een paar keer gewoon (Leonie overigens ook). Oja en natuurlijk omdat ik mijn geweldige Amerikaanse bikini aanhad . Ik zou toch een foto van hun moeten maken? . Maar het schijnt dat mensen het leuk vinden om met foreigners op de foto te gaan.
Eergisteren kwam ik ook Nederlandse Indo’s tegen die dachten dat ik uit Amerika kwam (komt die bikini weer ). Ik moest toen uitleggen dat ik geen Bush aanhanger ben, maar de Amerikaanse vlag gewoon erg leuk vind .

Volgens mij heb ik echt megaveel geschreven

Tot gauw
uit Kuala Lumpur, Malaysia

P.s. Don’t mind my bad Dutch want ik praat veel engels en ik schrijf dit best snel waardoor ik wienig tijd heb om grammatica en spelfouten door te lezen.