Dengue fever, malaria? Griep?

Woensdagochtend werd ik ziek wakker. Ik had last van mijn keel en heb de rest van de dag zitten hoesten. Ik was die nacht ervoor ook wakker geworden omdat ik het koud had van de ventilator. Het is lastig als je met mensen op een kamer slaapt omdat de een het koud heeft en de ander niet. En je kan de ventilator dus niet zomaar uit doen.

Die einde van de middag ben ik met griepverschijnselen naar bed gegaan en in de avond werd ik zo ziek dat ik nauwelijks kon bewegen en lag te trillen in bed. De volgende ochtend had ik verhoging en besloten we niet naar Halong Bay te gaan. Chris en ik hadden namelijk een 2 day trip geboekt en ze wou mij niet alleen in het hotel laten. Chris is toen alleen op stap geweest in Hanoi en ik lag lekker te slapen. Althans, poging tot.

Omdat je met griep in de tropen moet uitkijken zijn we naar het ziekenhuis geweest. Ik heb me laten testen op malaria (want ik was gestopt met die tabletten) en dengue fever.. er was uiteindelijk niks, maar bij het bloed prikken ben ik bijna flauw gevallen . Vet scary. In Nl is het allemaal normaal.. je ziekte gewoon uit maar hier moet je gewoon uitkijken maar al die enge ziektes en dan ben je ook banger.

De dokter zei dat als ik zieker zou worden binnen 48 uur, dat ik moest terugkomen om te testen op dengue fever. Het kan namelijk 4 tot 5 dagen duren voordat je het kan zien met de bloedtest. Als ik het wel had, was het trouwens niet te genezen omdat het een virus is. Maar het is wel eng, het maakt je bloedcellen kapot en je moet gewoon uitzieken. Ik zou dan 10 dagen op bed moeten blijven.

De volgende dag (vrijdag) zijn we naar Halong Bay gegaan. Ik was wel snot verkouden, maar het ging wel goed. We hebben grotten gezien (wel toeristisch met lampen erin en kleurtjes whaha ) en iedereen ging lekker zwemmen. ..Helaas niet voor mij weggelegd met mn verkoudheid .

In de avond gingen we kaarten met de groep, dat was heel leuk. Ik werd alleen in de gaten gehouden, want ik kan volgens mij best goed bluffen.. tenzij mensen me in de gaten houden dan moet ik constant lachen . Maar ik verloor verdorie wel steeds!

Later ben ik naar bed gegaan omdat ik me zieker voelde. De hele nacht had ik pijn en de volgende ochtend was ik ziek! Niet normaal. Het deed zon pijn en ik had bijna 39 graden! Iedereen ging zwemmen, kajakken enzo en ik lach in dat stomme bed te zweten en werd ook nog zieker van het bewegen van de boot . Die hele Halong Bay was dus niks aan! Ik was erg bang dat ik dengue fever had , maar gelukkig werd ik na aspirine en ORS (zakjes poeder bij dehydratatie) weer stukken beter. Jammer van Halong bay en dure ziekenhuis kosten, maar het gaat gelukkig wel goed nu . Wel jammer dat ik de hele week ongeveer kwijt ben geweest aan ziek zijn