Bustrip from Hell

Jaja het is alweer een tijdje geleden dat ik iets heb geschreven in mijn blog. En dat terwijl we gratis internet hebben in het hotel! Maar goed het is gewoon veel werk. Ik mail ook met mensen en heb mijn dagboekje waardoor je niet altijd zin hebt om te gaan schrijven in een blog. Je wilt wel alles kwijt, maar je hoofd zit zo vol en elke keer hetzelfde vertellen is vermoeiend!

Maar goed, de bustrip from Hell (zoals gezegd in de Lonely Planet). Vorige week zondag was dus onze laatste dag in Laos, Vientiane. Larissa, ons adoptiekindje, ging in de ochtend weg richting Savanakkhet Laos en Chris en ik gingen eind van de middag richting Vietnam.

Om 5 uur zouden we worden opgehaald voor de bus maar tijden moet je hier niet te serieus nemen. We werden uiteindelijk pas om half 7 opgehaald. Het vervoer is hier belachelijk. Je ziet brommers rijden met 5 mensen:-|. We zaten achterin zon wagen die open is. Ja hoe leg je dat uit. Een truck waar je spullen achterin kan zetten maar eigenlijk niet in hoort te zitten?? We zaten met 4 mensen en backpacks.. tsja zo gaat dat hier dus.

Om 7 uur vertrokken we eindelijk. Gelukkig zaten we achterin en hadden we lots of been ruimte. Echter bleek na een paar minuten dat de auto stonk naar benzine.. echt erg! Ik durfde dus niet te slapen, iedereen sliep al, want ik dacht dat we zouden stikken in onze slaap haha. Uiteindelijk om 12 uur nachts hebben ze de bus gestopt en zijn ze het gaan repareren. Ik was echt chagrijnig en ging op de stoep zitten. Om 2 uur werd ik wakker, lag ik te slapen met mijn hoofd op mijn knieën op de stoep, zo moe was ik! En toen gingen we gelukkig weg.

Corrupt
Rond 7 uur in de ochtend waren we eindelijk bij de border van Vietnam. Nou het heeft 2 uur geduurd voordat we daar wegkwamen. Het is zo corrupt! Echt waar, controle hier en controle daar. En 2 keer moesten we betalen, terwijl we al een 60 dollar visum hadden! Eerst voor een dom papiertje (die lui moesten ontbijt hebben) en toen voor een stempel in je paspoort! Naja je moet maar betalen, het zijn regels en anders kreeg je je paspoort niet terug. Maar 2 ierse jongens bij ons in de bus maakten er stennis van. Ze gingen vet schelden enzo.. tsja je schiet er helaas niks mee op. Gelukkig had Christien thais geld om om te wisselen, want als ik alleen was geweest was ik de lul.. ik had geen geld mee en pinnen (ATM noemen we die automaten hier) kon er niet.

Maar goed. 7 uur in de avond kwamen we eindelijk aan in Hanoi en heel vreemd, ik wou niet naar bed, voelde me blij (had weinig geslapen) en had zin in Vietnam! We zijn dan gaan opfrissen en direct uit eten gegaan en wat gaan drinken bij het meer. Hanoi is een leuke stad. Echter ben ik blij dat ik er nu wel weg ben want het is superdruk.. zooooo veeeel brommers, niet normaal! Bangkok is er niks bij! En gevaarlijk en het is muf, niet normaal!