Boardchick of april: Nena

De boardchick is back! Dit keer geven we het stokje door aa Nena (18) uit Almere. Ze studeert Cios watersport in Heerenveen waar ze zich vooral bezighoudt met zeilen en windsurfen. Als rebel van de familie rijdt Nena al 5 jaar op een board in de sneeuw en daarnaast doet ze aan windsurfen en longboarden. Meet Nena, boardchick van april!

Hoi Nena, vertel eens meer over Nena en boardsports?
Sinds oktober 2012 heb ik mijn eigen longboard gekocht. Daarmee vind ik het heerlijk om gewoon te cruisen of om mijn fiets in te ruilen, zodat ik lekker longboardend naar school kan gaan. 
Daarnaast heb ik sinds vorig jaar met school een kite-3-daagse gehad. Daar heb ik leren ‘kiten’ haha. Ik kon 12 meter blijven staan en daarna maakte ik een head first te water. Dit jaar ga ik het nog een keer doen haha.

Ik kwam het eerst in aanraking met boardsports…
Sinds ik eigenlijk op de zeilschool zag dat je kon leren windsurfen dat ik echt dacht “ohhh wat gaaf!” En dat is eigenlijk nooit meer weggegaan.

Ik oefen…
Waar wind, zon, zee is eigenlijk haha! En het longboarden eigenlijk waar asfalt is.

Ben je een doorzetter?
Meestal als ik val sta ik op en ga ik eerst heel hard lachen maar door. Ik heb wel eens met windkracht 5 gesurft met een te groot zeil… en ik werd helemaal gek want ik wou niet toegeven aan een te groot zeil. Dus nadat ik er echt genoeg van had begon mijn moeder mij uit te lachen. Ik kon wel huilen de dag erna want ik had overal spierpijn en ik gaf mijn moeder toch wel gelijk.

Het moeilijkste vind ik…
Dat het seizoensgebonden is. Dat je de eerste dag weer als het beoefend weer keihard aan de bak moet.

Ik wil graag…
Dit jaar gaat een Lisa, vriendinnetje met mij mee op  wintersport. Zij kan het zoveel beter dan ik. Dus ik hoop stiekem dat zij mijn niveau wat kan oplichten haha. Dus Lisa als je dit leest! Je hebt wat te doen op wintersport!

  Stiekem gebruik ik mijn board ook om te suppen als de wind gaat liggen.

Waar ik nog heen wil…
Ik ga over 2 jaar voor een afstudeer project naar Curaçao. Daar ben ik nu mee bezig om alles voor te regelen. Daar ga ik surf- en zeil les geven. En dat is wel één van de mooiste plekken om te surfen.

 

Mijn musthave…
Ik hou van mijn one-piece en van milka chocolade! Als jij mij echt gelukkig wil maken is na het surfen of snowboarden (natuurlijk na de aprés ski) in mijn one-piece te kunnen kruipen en MILKA chocola te eten! LOVE IT!

Boardcheck!
Ik heb mijn eigen snowboard, dat is een ELAN board Prodigy 2012. Daarnaast heb ik een ROXY longboard. En een JP 115 liter, een mooie blauw wit wind surf plankje!

Lisa bedankt voor je bijdrage! Wil jij nou ook de boardchick of the month zijn? Mail dan naar blog[at]stylespy.nl