Afscheid = nieuwe ontmoetingen

Bye bye, S.E. Asia, aan alles komt een eind. Over ruim een uur vliegen we naar Brisbane, Australie, op zoek naar nieuwe avonturen in een totaal ander land.

Asia was een supertijd, gonna miss it.

Na heel wat te hebben meegemaakt eindelijk een nieuw verhaal. Ik moet zeggen dat ik een beetje blogstress heb, haha. Ik maak zoveel mee dat ik zo graag alles wil opschrijven, maar ik heb daar niet altijd, tijd voor, of ik maak er geen tijd voor.
Maar nu zit ik eindelijk rustig achter, of op =P, de pc om een blog te schrijven!

Ik ben inmiddels herenigd met Christien. We hebben elkaar weer ontmoet in Kuala Lumpur (alweer in KL =S).
Om 12 uur snachts heb ik het guesthouse van Christien weten te vinden en Christien wakker gemaakt. Die schrok zich natuurlijk rot, want ineens stond ik in haar kamer =P haha.

We zijn de daaropvolgende dagen naar Melakka geweest (een stadje waar de Nederlanders o.a. ook hebben gezeten en waar we dus ook een molen zagen =P… erg boeiend dus! ) en vorige week zaterdagavond zijn we aangekomen op Pulau Tioman.

[i]Pulau Tioman is een eiland aan de oostkust van Malaysia.[/i]

Heel toevallig kwamen we Karin daar tegen. Karin reisde in het begin met Sophie (voordat Sophie ons ontmoette) en we ontmoetten Karin dus op Koh Phangan (Fullmoonparty) Thailand. Echt heel toevallig dat we haar weer tegenkwamen. Ze herkende ons doordat ik het rode petje op had die ik op Koh Phangan had gekocht :D.
Vandaag de dag reizen we nog steeds samen met Karin, maar helaas splitsen we morgen weer op. Karin gaat naar Borneo en wij naar Singapore. Backpacken bestaat nou eenmaal uit veel nieuwe mensen ontmoeten, maar ook veel afscheid nemen.

Pulau Tioman is echt heel erg mooi! Ik was echt onder de indruk! Elk eiland is weer anders. Dit eiland bestond uit veel jungle. Het is echt een locatie uit een film! Het is echt ontzettend groen! En het water natuurlijk doorzichtig.
We zaten weer in een houten huisje en hadden uitzicht op een berg… het is moeilijk voor te stellen als je er niet bent geweest.
Anders dan bijvoorbeeld in Thailand waren de dieren. Er was letterlijk geen hond te bekennen. Er zijn wel veel katten. Een daarvan viel ons lastig door constant achter ons aan te lopen en te miauwen =P. Verder liep er af en toe een lizzard rond (grote hagedis) en vlogen er vleermuizen rond. Tussen de bomen door kon je liggen in de hangmatten. Dat was zo relaxed! Helaas werd ik daar een keer gestoord door apen =S. En als er iets is waar ik niet vrolijk van word dan zijn dat apen =P. Ik ben toen stilletjes uit de hangmat gegaan en keihard weggerend haha. Ik ben namelijk bang dat ze bijten en ik ben niet ingeent voor rabies. Omdat ik al een keer ben gebeten in Thailand door een hond (gelukkig met goede afloop) ben ik erg voorzichtig! De apen deden gelukkig niks, behalve dan alle prullenbakken vernielen en in je was hangen =P

Ik heb nog een poging gedaan tot snorkelen met Karin en Christien, maar dit keer vanaf het strand. Zo kon ik direct staan als ik dat wou. Eigenlijk ging dit erg goed (ja ik vind het nou eenmaal ranzige beesten). Chris was zelfs trots op mij =P (wat klinkt dit weer als een klein kind). Ik zag wat kleine visjes, maar was niet bang… naja totdat ik een papegaaivis zag. En als ik ergens een hekel aan heb dan zijn dat dus papegaaivissen =P. Ik heb Chris en Kaar toen maar alleen verder laten gaan en ben gaan snorkelen op halve meter diepte =P. Ik moet zeggen dat het wel echt supermooi is! Het water is zoo helder en je ziet zoveel mooie dingen :(.
Dit was trouwens het enige water waar ik geen last kreeg van uitslag. Gedurende deze vakantie kan ik namelijk de zee niet zo lang in omdat ik last krijg van allergie o.i.d op mijn buik en armen.

Na de Tioman Islands zijn we naar Johor Baru gegaan. Dit is een plaats aan de grens van Maleisie/Singapore. We zijn slechts een brug (10 minuten) van Singapore verwijderd. Omdat Singapore vrij duur is hebben we besloten hier te blijven slapen tot morgen (maandag, 2 juli). Karin gaat dan richting Borneo en wij verblijven nog 2 nachten in Singapore, Chinatown.
Johor Baru is echt een geweldige stad om te shoppen. Het is echt supergoedkoop! En ze hebben echt leuke kleding, echt mijn smaak! Het is een beetje Japanese fashion. And lucky bastards as we are, er is zowel hier als in Singapore uitverkoop! Vul de boten maar weer met onze dozen ;)

Ik vind de mensen in Malaysia wel minder leuk… maar misschien zitten we in de verkeerde wijk. Ze zijn vervelend en vreemd. Soms lijken ze wel gek. Als je voorbij loopt zeggen ze constant overal Yess voor. Alsof je ze iets hebt gevraagd. Ook als je ze niet aankijkt roepen ze nog :S.

Ik kan me nog herinneren dat ik in Bali niks ging kopen en de mensen boos werden (op een markt). Ik was stomverbaasd toen ik wegliep. De meneer zei ineens in het Nederlands ” kijken, kijk en niet kopen!” . Ik werd echt boos en begon wat te schelden in het Nederlands :P. Te belachelijk gewoon! Hebben ze ook wat geleerd…

In Singapore zijn de mensen echt superhip. Het lijkt net London of New York. Het is erg schoon (schoonste land van de wereld) maar ook weer niet zo schoon als ik verwachtte.
Oh en wat zo stom is.. ik ben er dus net 2 week achter dat Singapore een land is …. Ik dacht dus dat Singapore de hoofdstad van Malaysia was =S.. stupid me.
Als je besluit om ook in Johor Baru te overnachten en dagjes naar Singapore wil dan moet je wel uitkijken dat je niet te vaak in -en- uit gaat. Gisteren had ik mot bij de douane. Die man vroeg mij wat ik in Malaysia deed omdat ik wel erg vaak in Malaysia ben geweest… Ik snapte er niks van, want ik ben slechts 2 keer naar Singapore geweest. Maar ik was vergeten dat ik natuurlijk nog 2 keer ben overgestapt met het vliegtuig in Kuala Lumpur. Gisteren was dus de 5e keer dat ik Malaysia binnenging… dus ik heb erg veel stempels :P. Het was niet verboden ofzo, maar die man deed moeilijk, alsof ik een verdachte smokkelaarster ben ofzo. Dus morgen is dan ook de laatste keer tijdens deze trip dat ik uit Malaysia ga ;).

Ik vind het best wel jammer om weg te gaan uit S.E. Asia. Er zijn zoveel meer landen die je hier kunt zien. Maar aan alles komt een einde, helaas. Australie zal heel anders en duurder gaan worden. Ik heb vooral zin in Nieuw Zeeland omdat de natuur daar zo mooi moet zijn.
Helaas komt voor ons de wintertijd eraan, maar aan de ene kant is dat ook wel lekker, omdat het hier zo ontzettend warm is! Vooral in een grote stad is dat erg verrot. Je zweet zo erg dat zelfs je rugtas nat wordt (ja lekker detail he ;)).
Ik wil zeker meer van de wereld gaan zien, maar dat zal niet gaan lukken tijdens deze reis. We houden het eerst maar op de geplande landen en dan zien we wel weer back in The Netherlands.

Veel dingen waar je in het begin zo van schrikt worden nu zo normaal. Ik ben nu van mening dat mensen zich erg goed kunnen aanpassen en dat dingen gauw ‘normaal’ worden. Als we een palmboom zien denken we er niks meer van want wij zien ze elke dag. Natuurlijk, als je eenmaal weer in NL bent mis je het wel weer.
In het begin schrokken wij bijvoorbeeld zo erg van een kakkerlak, vervolgens zit je achter de pc en voel je een kakkerlak op je hand voelen en denk je “ranzig” en ga je weer verder, en vandaag zag ik een kakkerlak in de douche en ik kijk er niet meer van op =P. Voor velen van jullie klinkt dit misschien wel errug ranzig, maar goed.. mensen die mij kennen weten dat ik dat ook dacht en nu zit ik hier te typen dat het me niet veel meer doet (het is niet anders). Niet dat ik kakkerlakken ineens ga missen als ik weer in NL ben :P.

Na bijna 3 maanden te hebben gereisd zijn helaas ook veel spullen gesneuveld. Dat is erg jammer, maar shit happens. Mijn creditcard is dus weg… mijn slippers zijn stuk, mijn mobiel is stuk, ik ben mijn armband en enkelbandje verloren =(, mijn eastpack is stuk.. en zo kan ik nog wel even doorgaan…Maar voor oude dingen komen nieuwe dingen in de plaats ;)

Tot snel, vanuit Australie (Eastcoast).

Previous
Down Under!